Klubhuse
Skrevet af (Triumph polle) Paul M.R. Hinrichs der har ophavsretten.Er Stifteren af: “MC Falkene Haderslev” Paul M.R.Hinrichs har rettighederne med:(Copywright Registration Number 2410697240) nu udvidet til 2024 på: “MC falkenes historie af Triumph Polle”
“Her en oversigt over klubhuse, i tidens løb”
Klubhuse:
1968 til 69 var der klubhus i Damende:
Ved Damende ved Restauranten , ligger der endnu en lille bygning ved parkeringspladsen, den fik lov til at låne hver onsdag , hvor vi afholdt vor klubmøde, Vi blev altid modtaget godt af familien Ristofte som ejede Restaurant Damende.
Vi afholdt Generalforsamling og fester der mange gange. De var meget glade for, at vi kom derud. Som de sagde til andre at det aldrig var problemer med med os i tidernes morgen eller nu med Falkene.
Når der var problemer der ude, ved fester, eller Pinse morgen, så vidste Ristofte at de bare skulle kontakte os, så blev problemet løst. Jeg ved også fra Ristofte, at mange af os der holdt til derude, ja jeg siger mange, holdt deres Fester der, senere i tilværelsen, som tak for den gode tid.
Ja vi falke var meget glade for at komme på Damende, Ja det var både godt og billig, f.eks 4 mand var ved at falde om af sult tog vi ud til Damende for at spise suppe, vi havde ikke så mange penge den gang, men vi kunne få suppe for 8 kr. og vi kunne spise alt hvad vi kunne.
En gang jeg var med, spiste vi 4 personer 5 suppeterrin klar suppe med boller og ris med rosiner i, jo det var tider. I dag koster 1 tallerken suppe 120 kr. En stor tak skal lyde til familien Ristofte, for den dejlige tid vi havde der ude, ja det var som det andet hjem.
1969 til 1971
klubhus Lille Klingbjerg 1 Haderslev :
På hjørnet af Lille klingbjerg og Højgade, der var to store butiks vinduer, som vi udlejede til forskellige motorcykel firmaer Larsen Trim Fra Platzgade (som også var medlem af Falkene) Herluf Larsen (luffe) og Minimotor fra Christianfeldt – Eller Horsens M C med videre, for at få en ekstra indtægt til huslejen.
Borde og stole købte vi brugt, hos lille Kaj i Vestergade billigt (Marksendiser). Vi startede med 5 kr. pr. måneden i kontingent . Efter ca. et halv år startede vores blad Falken op. Flere af os gik ude i byen, på de forskellige danse steder, som udsmider, tjente gode penge.
Vi holdt sammen og kunne styrer byen på en ordentlig måde. ja det var jo den gang, der var da strenge æres begreber, der talte og ikke som nu i dag. Den gang var vi sammen det meste af et døgn, kun lige når vi ikke skulle sove alene, var vi jo ikke sammen, for larmens skyld.
1971 til 1973
Badstuegade 7 Haderslev:
Det var i en gammel Marksendiser forretning som hed Ekko. Det var et meget aflang lokale med bar og stole, som var en disk og barstolene var fiske tønder i flamingo fra fiskehandleren Vinge så havde forretning over for os.
Det var et lille køkken og et lille værelse som jeg lejede og boede i, for at vi kunne få det hele til at køre rundt. Vi havde lejet lokalet af Slagtermester Boisen, som havde forretning lige ved siden af. Ham kunne vi altid regne med, når vi holdt træf med at få kredit, til disse store træf.
Det samme skal siges om købmand Ludvigsen,(som var frihedskæmper under krigen) fra Møllepladsen, hvor vi også fik kredit på spiritus- øl og vand med mere, fordi at de stolede på os og de viste at et ord er et ord og en mand er en mand. Det skete meget der nede der kunne fortælles mange historier om den tid.
På den tid havde Karl borenholmer og jeg et diskotek på gulf terrassen, på ny Erlevvej, hvor også Falkene holdt til. Senere startede jeg flytteforretning og Karl og Jette startede et Diskotek i Øsby, som de fleste jo nok husker.
1973 til 1975
i Tamdrup :
Det kan jeg ikke skrive så meget om, da jeg havde startede forretning et tagdæknings firma og senere flytteforretningen. i 1972 – 1973.
Samtidig var jeg udsmider 5 dage om ugen, for at få det hele til at løbe rundt, det var fast på sving inn – Borgerforeningen og før dette diskotek Bonneparte i Nørregade.
Men jeg var da der ude i klubben et par gange til Sankthans m. v. Så i 1975 og 76 var var jeg ikke så aktiv i klubben. jeg håber at der er en anden der kan skrive om den tid.
1976 – 1977 –
ingen klubhus:
Men vi mødtes på city bar i Storegade, i det år. Kørte lidt dørtræk, og som en lukket kreds, og uden de demokratisk tildenser.
Det var godt for den tid, for at få alt til at virke, i den sidste ende, at alt blev godt igen, uden for mange høvdinger.
1977 til 1979
Klubhuset var på Nørregade i en baggård:
Klubhuset lå i den slip mellem Nørregade og Katsund, Den såkaldte pisrenden ved ungdomsboligerne i dag. Den gang vi havde klubhus, der var omgivelserne som slikket og der herskede orden i området. I den tid skete der en meget.
Klubben voksede sig stor igen, det blev et kolossal sammenhold falkene imellem, til sidst efter de ca. to år flyttede vi på landet ved Lunding. Men som sagt, skete der en meget stor tilgang igen.
Vi afholdt klubaften hver onsdag og fredag kl. 7.00. Den gang holdt vi til på Centrum grillen i Nørregade eller i vores egen bar i klubhuset, mange tog til træf om fredagen, ca. en 30%l af Falkene og resten holdt fest i klubhuset. Klubhuset var åben hver dag. Da vi jo havde klubhuset inde i byen.
1979 til 1983
på en nedlagt gård ved Lunding:
Det var falkenes storheds tid, i den anden generation af Falkene, vi var rigtig mange Falke, det var et godt venskab mellem os, et rigtig godt klubhus, hvor vi havde mange gode timer, Når vi holdt træf, lånte vi marken ved siden af klubhuset af bonden, vi havde lejet klubhuset af, og fik lavet byggestrøm i en el mast på marken, da vi første år var ved at smelte sikringerne, men vi klarede det med sølvpapir og en sikrings vagt.
Vi lejede altid et stort cirkustelt hvor der var plads til 300 – 400 personer, havde mange konkurrence til træfferne, vi var den første motorcykel klub. der afholdt strip her i Danmark, de andre klubber var bange for at de ikke kunne holde styr på det, men vi var forgangs mænd på det område, Det var meget vovet den gang, der var altid mange til vores træf.
Det var vel også fordi, at vi var til mange træf selv, og derved meget kendt ude i landet. En gang holdt panders fra Aabenraa et træf, på de samme datoer som os. Kl. 22 havde de lukket deres træf og var ankommen til vores træf, hvor der var fuld gang i festen, så sener var der ingen, der holdt træf på vores datoer.
Vi havde klub aften hver onsdag og fredag i hele vinteren. Men om sommeren var der flest til klubmødet om onsdagen, for om fredagen var ca 25% til træf, og om lørdagen ca.20% flere langs, så når vi holde fest i klubhuset lørdag var der højst 30 – 40% af falkene med. Det var nok de helt unge, der ikke tog til træf, ind til de fik smag på det.
En gang vi kom til klub møde om onsdagen og så, at når katten er ude, havde musene spillet på bordet, sygebilen havde været to gange i klubhuset for at hente en falk. En var faldet ned fra en langbrugs maskine i laden og havde brækket armen, en anden var kommet gal af sted ved at skære kød ud til grill og måtte sys, en tredje var også kommet gal af sted, men jeg husker ikke lige hvad der var sket, men meget kunne jo ske. Når man drak for meget sodavand.
Hele vinteren, når vi ikke var til træf i en enkelt uge om sommeren, tog vi ud til Øsby disko ved jette og Carl (bornholmeren min gamle makker, fra den første generation af falkene) det var mange der fandt deres piger der. Der var altid fuld gang i den, med en god stemning.
1983 til 1985
På Elmevej Haderslev:
I mit hus den gang på Elmevej nr. 9 – 6100 Haderslev i kælderen, havde Falkene et rum, som jeg vederlagsfri stillede til rådighed for klubben. Vi var ikke mange mere, omkring en 10 til 12 stykker og der var kun klubdag om onsdagen, det var nok den største stillestand i klubbens historie til nu.
Det var i det år vi fik de rygmærker der passede i vores veste. wrangler jakke hvor armene var taget af, som vores passede i syningen på ryggen, som mange af de andre klubber havde. De gamle rygmærker( skjoldet) ,blev til de passive. (dem som er bag på motorcyklen) og dem som vi lånte ud til min søn i 2005, men det er en anden historie.
1985 til 1988
Hotel Arnum 1985 til 1987
Der havde vi vores mødelokale i mit hotel og derfra tog vi til rigtig mange træf, rundt om i landet. Vi var vel et lille dusin, men meget aktive.
1987-1989
Brænstrup
(Skovs fabrikker) Som jeg ejede på det tidspunkt. Det var mit hovedkvarter i de fem afdelinger jeg drev forretning fra.
Den tid var Falkene nok den mest aktive klub i Danmark til at køre til træf, hver fredag – lørdag – søndag var vi langs mange gange, endda flere gange i to hold, for at vi kunne nå 2 til 4 træf, der er mange minder for os, der var med dengang.
Vi havde ikke tid eller lyst til, at holde klubaftner alt forgik fredag – lørdag – søndag i sommer månederne. For os der var med den gang, var der fuld knald på. ps. her vil der på et sener tidspunkt, vil der blive skrevet mere, om den tid der var.
1989-1991
Sønder Ottinggade
Det skete ikke så meget de år, Vi kørte til 4 – 5 træf om året, et par fester og det var det. Da jeg på det tidspunkt var jeg Præsident for Distrikt syd, i Harley davidson klubben Danmark, ca. fra 1988 til ca. 1992.
Hvor jeg blev valgt for at få styr på distriktet, og kunne ikke være så aktiv, for falkene, som jeg stadig var præsident for, men efter at jeg var gået af i h. d. klubben kom der lidt gang i falkene igen, men det blev aldrig det samme mere.
1991-1994
Abkær Fort South
På min ejendom i Abkær,havde vi klubhus, det var en god tid både for falkene og HD klubben.Der blev tit slået lejr deri flere dage, der blev holdt mange gode fester derude. Vore cykler var jo godt beskyttet, i vores lille lukkede område.
Dengang holdt mange fra Harley klubbens distrikt syd, også til på fortet, da jeg jo også var President for Distrikt syd i Harley Davidsen klubben.
1994-1996
På min ejendom Høgelundvej 3 Vedsted
Hvor vi holdt til i den gamle bagerbutik, det var en hyggelig tid.
1996 til 2000
Sdr.ottinggade 26 Haderslev
Haderslev: Så kom vi tilbage til Sdr. Ottinggade i kælderen i ejendommen jeg havde helt tilbage fra 1977 og den er stadigvæk i familiens eje i dag.Der havde vi jo havde været før , det var en stille periode.
2000 til 2011
hoptrup
De år var der stilstand i klubben, vi var 6 -10 der mødte sådan næsten fast op, et par gange om året (en enkeltgang var vi 14 + samlever) ialt 22 persomer til en lille fest og vi talte om, at vi nu i en årrække havde været en hygge klub.
Som vi aftalte ved den sidste generalforsamling, der blev afholdt, i 2003. Derefter vi gik ned til en tre mands tribunal som vi havde haft før i tiden, uden den store bestyrelse, da vi jo ikke var ret mange personer til at tage af.
Vi kørte jo mere som en selskablig forening og efter vor love har præsidenten den højeste myndighed efter generalforsamlingen. så præsidenten – formanden – kasseren skulle sammen køre klubben videre, med de få arrangementer der var, ingen skulle betale kontingent.
Alle gamle falke, også dem der var ud meldt, kunne nu også komme med igen. Vi ville så se efter en årrække, om vi skulle blive super aktive igen, eller nedlægge klubben, men det var der ingen stemning for, i 2003.
Vi skulle jo også, have to efterfølgende generalforsamling, hvor flertallet gik ind for at lukke og slukke, hvis det skulle komme dertil.
2012
Haderslev
Klublokaler fjordagervej nr 20 dør 24 i Haderslev
Nu her i dag, er vi et 31 medlemmer og flere af de gamle ud meldte falke, har tilkendegivet tanken om at gå med igen.
For at finde tilbage til flere af de kammerater, man havde dengang hvor man var medlem med en super klub, med den fantastisk kammeratskab.
I dag den 2/8 har vi nu rundet de 40 medlemmer.
© 2016 MC Falcons Haderslev af 68